Unde va fi înmormântată actriţa Carmen Stănescu :

O altă mare actriţă a plecat dintre noi, ultimele luni fiind marcate de pierderea mai multor doamne de valoare din lumea teatrului.

Carmen Stănescu a fost o emblemă şi a filmului românesc. cei care vor să-şi ia rămas bună, o pot face sâmbătă în foaierul Sălii Marii a Teatrului Naţional Bucureşti, unde va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit.

Carmen Stănescu şi-a petrecut o viaţă pe scenă. A debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna, în “Frații Karamazov”, iar de-a lungul carierei a avut ocazia să joace cu toți maeştrii teatrului românesc, dar şi cu actori din generaţia tânără.

De câțiva ani însă, ea s-a retras din cauza problemelor de sănătate. Soțul actriţei maestrul Damian Crâşmaru (86 de ani) povestea pentru Click! că actriţa suferea de gonartroză (n.r. afecţiune cronică a genunchiului, invalidantă, cu evoluţie progresivă, prin care cartilajul se degradează progresiv, cu apariţia durerii şi limitarea mobilităţii), afecţiunea din cauza căreia nu se mai putea deplasa. În noaptea de miercuri spre joi, Carmen Stănescu a încetat din viaţă la vârsta de 92 de ani.

“Uniunea Teatrală din România se întristează la aflarea veştii că doamna Carmen Stănescu a plecat dintre noi.

Ne despărţim cu durere de una dintre actriţele de seamă ale Teatrului Românesc.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face sâmbătă 14 aprilie a.c., între orele 10:00 – 13:00 în foaierul Sălii Mari a TNB.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Reînvierea”, se arată într-un comunicat Uniter.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *